Mars Nyhetsbrev 

sluppet: 31.03.2023

Vi går inn i påsken med nyheter om KI som er minst like spennende å følge med på som enhver påskekrim. Det er blitt sendt et brev hvor over 1300 personer fra store tech-giganter, forskere og AI-spesialister har signert for å stoppe utviklingen av KI i 6 måneder fremover for å prøve å få kontroll og få på plass reguleringer. Samtidig kommer det stadig ny informasjon om falske bilder av paven og Chat GPT som prøver å lure oss mennesker til å tro at den ikke er en robot.

Det er både spennende og skummelt, med stadig nye vendinger og elementer som man ikke kunne forutse. Akkurat som en god påskekrim. Men her aner vi ikke hva som venter oss fremover. God påske!


  1. Microsoft's "Bing" has been saying some 'crazy and unhinged things'
    Noen brukere har hatt merkelige samtaler med Microsofts "Bing" AI. Les mer om det her i artikkelen ovenfor!

  2. Anthropic lanserer en AI-chatbot som er lettere å snakke med.
    Med mange nye chatbotter kommer her enda en ny en, denne gangen har Google støttet bedriften Anthropic i å utvikle den. 

  3. Soundraw.io
    I samme tråd som Midjourney eller DALL-E, så kan denne AI'en generere musikk, basert på input fra brukeren. Noe "rough around the edges", men likevel kult!

  4. GPT-4: Hva er nytt?

    Denne artikkelen går igjennom hva som er nytt, og hva de mener er interessant med GPT-4, som lansert for ikke lenge siden. 

  5. GitHub presenterer: Copilot X med GPT-4
    En utvikling innenfor GitHup Copilot, som er et verktøy bl.a. for programmering. Artikkelen går over noen forandring, samt utfordringer.

  6. Fra "Balenciaga Pope" til "the Great Cascadia Earthquake", AI bilder lager en ny realitet
    Utviklinger innenfor bilde-genererende AI'er har gjort at bilder blir mer og mer realistiske. Les mer om konsekvensene av det i denne, noe humoristiske artikkelen! 


                                                      Mortens hjørne
















GPT-4 og Utviklere


I forrige uke kom en ny versjon av ChatGPT, GPT-4, som er enormt mye større enn tidligere versjoner og tilsvarende mye mer intelligent.


Algoritmer som GPT-4 har potensiale til å drastisk endre utvikleryrket de kommende årene. Introduksjon av kunstig intelligens kan sammenlignes med overgangen fra skrivemaskin til datamaskin for forfattere. AI vil snart fungere som en parprogrammerer og assistent for utviklere, men det vil allikevel være oppgave AI ikke kan utføre, slik som å forstå kunders behov.


Det er uansett behov for nye ferdigheter i bransjen, som for eksempel å forstå hva algoritmer ikke klarer og håndtere bias. I artikkelen nedenfor kan dere lese mer om dette temaet. Blant annet oppfordrer jeg utviklere til å ta i bruk AI-verktøy som GPT og Copilot for å få "ekstra muskler", men også for å forstå deres begrensninger. Jeg mener at det ikke er usannsynlig at AI vil bli en sentral del av programvareutvikling fremover! 

 

Les mer på Kode24: https://www.kode24.no/artikkel/om-5-ar-vil-det-vaere-noe-helt-annet-a-vaere-utvikler-mener-norsk-ai-ekspert/78782835

 

/Morten