Juli Nyhetsbrev

sluppet: 14.06.2023

Det nærmer seg ferie og sommer, men utviklingen på AI tar ikke ferie. Her skjer det mye som vanlig, og det blir flere og flere muligheter, men også utfordringer i å forstå hva man bør ta i bruk og hvordan man kan implementere dette i egen organisasjon. Vi håper å kunne være til hjelp her dersom det trengs. Ha en riktig god sommer!


  1. AI in retail: Smarter stores, smarter product design
    AI i "retail" er intet nytt, men denne artikkelen går over interessant fakta om hvordan AI forbedrer og forandrer denne sektoren. 

  2. Chill: Robots won't take all out jobs
    Tittelen taler for seg selv - denne artikkelen går over de forskjellige aspektene rundt integrering av AI i diverse industrier. 

  3. TikTok is testing an in-app AI chatbot called ‘Tako’
    Kanskje den mest populære sosiale medieplattformen har startet tester med en chat-bot direkte integrert i appen, med navnet "Tako".


  4. Bing, Bard, and ChatGPT: AI chatbots are rewriting the internet

    En lenger liste med artikler med fokus på AI Chatbots, blir jevnlig oppdatert!


    1. What is smart transportation?
      Det første man kanskje tenker med "smart transportation" er: selvkjørende biler. Men denne artikkelen presenterer et mer nyansert bilde på begrepet.

    2. Suddenly, everyone wants to talk about how to regulate AI
      Et noe utfordrende tema - men derimot svært relevant. Forfatteren av artikkelen gir oss et overblikk på temaet.  
        


                                                          Mortens hjørne
















    Falcon 40B

     

    ChatGPT har utvilsomt revolusjonert AI-landskapet med sin sofistikerte språkmodell. Imidlertid er det et kjerneproblem - mangel på open-source tilgang. Dette begrenser potensialet for å utvikle maßgeschneiderte løsninger som kan reflektere spesifikke kulturelle og språklige nyanser, slik som i Norge, eller skape skreddersydde løsninger tilpasset for sektorer som helsevesenet.

     

    Men i begynnelsen av juni kom det en game-changer på banen - Falcon 40B. Denne innovative AI-modellen har ikke bare blitt et open-source alternativ til ChatGPT, men den har også vist seg å være ekstremt effektiv. Med 40 milliarder, som er veldig lite sammenlignet med de andre store språkmodellene, kan Falcon trene vesentlig raskere enn ChatGPT men likevel har den levert imponerende resultater.

     

    Falcon 40B illustrerer de utrolige mulighetene som ligger i å tilpasse AI-modeller. Den åpner dørene for å skreddersy chatboter til nesten hvilket som helst formål. Forestill deg en AI modell som er utdannet til å fungere som en virtuell lærer, som kan tilby personlig og engasjerende undervisning til studenter over hele verden. Eller tenk på en AI i helsevesenet, som kan hjelpe med å svare på pasientenes spørsmål, overvåke deres symptomer eller til og med gi råd om forebyggende helsetiltak.

     

    For næringslivet kan en skreddersydd AI-modell fungere som en effektiv kundeservicerepresentant, som kan hjelpe til med å løse kundenes henvendelser på en rask og effektiv måte, uavhengig av tid på døgnet. Eller det kan være en AI for journalister, som kan generere artikkelforslag eller bidra til å sjekke fakta. Mulighetene er mange, og med Falcon 40B er vi et skritt nærmere realiseringen av disse.

     

    https://falconllm.tii.ae/

     

    /Morten