Januari Nyhetsbrev 

31.01.2023

Første måned i det nye året er forbi og vi har den siste tiden virkelig fått oppleve farten på hva som er mulig med kunstig intelligens. ChatGPT er overalt. I diskusjoner ved kaffeautomaten, i podcaster, i nyhetsbildet og i skolesystemet. Hvordan skal vi forholde oss til mulighetene og utfordringene? Hva vil det ha å si for oss og hvordan kan vi lære og forstå hvordan den kan brukes på riktig måte? Flere av artiklene i dette nyhetsbrevet handler selvsagt om ChatGPT. For det er fasinerende! Vi har også startet å intervjue noen av bedriftene vi har jobbet med - og denne måneden kan dere lese mer om AIVEO.


  1. Kort Om: AIVEO
    AIVEO jobber primært med utvikling av AI som kan bistå helsevesenet med eldrebølgen. Dette er et kort intervju gjennomført av AI:Hub!

  2. ChatGPT: En Forsker forklarer fordelene og ulempene av OpenAIs nye chatbot
    Denne korte artikkelen tar for seg den høyaktuelle AI'en ChatGPT, og drøfter litt hva den kan og kanskje ikke kan gjøre så bra. 

  3. Hvordan bedrifter kan bruke ChatGPT og generelt OpenAI API'en til sin fordel
    En lenger artikkel, denne tar for seg historien, utfordringer, og muligheter til bruk av ChatGPT for bedrifter. 

  4. ChatGPT og Forskningsartikler - Utfodringer og fordeler
    En annen side ved ChatGPT disuksjonen. Artikkelen drøfter bruk av ChatGPT i forskningsartikler.

     

  5. 5 måter å bruke ChatGPT på jobb
    Artikkelen drøfter rundt ChatGPT og AI generelt, samt bruken av ChatGPT i jobb - alt fra tekstassistent til en "personlig kodeekspert". 
     
  6. Atwater Brewery Introduserer AI-brygger øl 
    For å bryte litt med ChatGPT fokuset - Atwater bryggeri ifra USA har nettopp introdusert deres første øl brygget med hjelp av AI. Lignende innovasjon i Norge hadde ikke vært så galt! 


 

                                                      Mortens hjørne
















Nye kunstig intelligens-innovasjoner kommer som perler på en snor. Den siste revolusjonen innen kunstig intelligens: ChatGPT, tar tekstgenerering til helt nye høyder. Med sin evne til å besvare spørsmål, ha samtaler om en rekke emner og generere tekst, er ChatGPT en aha-opplevelse for mange om hvor langt kunstig intelligens-forskningen har kommet.


ChatGPT er ikke bare et enkelt skriveverktøy - det er en kraftpakke av kunnskap og teknologi. ChatGPT har tilgang til store mengder data og kan derfor gi deg svar på mange forskjellige emner, selv om det ikke alltid er 100% nøyaktig.


Algoritmen kan brukes til å skrive skolestiler, kronikker, nye kakeoppskrifter eller skaffe oppgaveforslag til eksamen. Men vær advart - ChatGPT har ingen moralske eller etiske standpunkter, og alle svar vil være basert på dataen den har blitt trent på. I tillegg er det ikke akkurat en mester i å fortelle vitser eller sitere arbeid.

 

Forsøk selv: https://chat.openai.com/

Du kan også bruke verktøyet til å sjekke om tekst er skrevet av ChatGPT på: https://platform.openai.com/ai-text-classifier


/Morten