Februar Nyhetsbrev 

sluppet: 01.03.2023

De siste månedene har kunstig intelligens virkelig blitt relevant for alle, og man kan lese om Chat GPT i alle kanaler. Det har blitt en teknologi som gir muligheter som ikke har vært der før, men også usikkerhet og manglende forståelse av hvordan man kan og bør bruke dette som et verktøy. Det blir spennende tider fremover, for det kommer til å skje mye. Og når teknologien er så tilgjengelig for folk flest, så vil det også være store muligheter for kunstig intelligens i næringslivet. Vi håper at nysgjerrigheten til mulighetene trigges, og for de som ønsker å diskutere muligheter så finnes dette på Agder, både gjennom AI:Hub og M-AI i Mandal. 


Nedenfor finner du noen artikler og saker som har engasjert oss de siste ukene, og som vi tenker flere vil ha interesse av. En god kombinasjon av artikler, arrangementer og AI-program.


  1. Kort Om: Coastline Breakthrough & Yi2
    Coastline Breakthrough (snart kjent som: stell.ai) og Yi2 jobber sammen med et prosjekt som omhandler resirkulering og gjenvinning. AI:Hub har snakket med dem for å lære mer om dette!

  2. AI Forandrer disse 9 industriene
    En oversiktlig artikkel som viser eksempler på hvordan 9 industrier i Storbritannia tar i bruk AI. 

  3. Cleaup.pictures
    Dette er en AI som kan fjerne ting fra bilder - slik som photoshop. Overraskende gode resultater med test-bildene! 

  4. Kunstig Intelligens på arbeidsplassen

    Første episode av totalt tre i Digital Norways podcast-serie "Kunstig Intelligens på arbeidsplassen", informativ og tydelig presentert!

  5. Hvordan å låse opp bruken av AI i industrier
    I denne artikkelen, laget av McKinsey & Company, blir forskjellige tilnærminger utforsket for hvordan en bedrift kan gå frem for å ta i bruk AI. 
     
  6. NORA.startup segment
    En mulighet for startups å presentere seg selv på et arrangement av NORA, hvis dette høres ut som noe for deg, er det mer informasjon via linken. 


 

                                                      Mortens hjørne
















ChatGPT har tatt verden med storm, og den imponerer alle fra lærere til elever, fra personen i gata til stortingspolitikere. Selv om ChatGPT er en beundringsverdig og overbevisende snakkerobot, er våre samtaler med den langt fra å snakke med et ekte biologisk mennesker. Roboten har store mangler. Den er som en lystløgner uten snev av virkelighetsforståelse, og du kan bare glemme å få den til å fortelle en vits – i hvert fall en du kan le av. 

Sammen med Maren Thormodsæter Lyngroth har Morten Goodwin gått igjennom 15 oppgaver ChatGPT ikke klarer, og forklart hvorfor:

https://podcasts.apple.com/us/podcast/15-oppgaver-chatgpt-ikke-klarer/id1456600423?i=1000597837035


/Morten