September nyhetsbrev

30.09.2022

I dette nyhetsbrevet vil vi belyse konkurransen "MapAI: Precision in Building Segmentation". AI:Hub har sammen med NORA, CAIR, Kartverket og Danish Agency for Data Supply and Infrastructure, startet denne konkurransen og alle har mulighet for å delta! Konkurrenter skal levere inn et 2-siders papir basert på data gitt i konkurransen. 

I tillegg til en premie for første, andre og tredjeplass, vil de som leverer et særdeles interessant skriv ha muligheten til å publisere en utvidet versjon av det i "Nordic Machine Learning Journal".  

 

Det er masse mer å lære om konkurransen, mer enn det er plass til i dette nyhetsbrevet, dere kan lese mer om konkurransen her:

 

Nora.ai: MapAI - Precision in Building Segmentation

 

Videre, her er noen spennende artikler om AI:

  1. 15 Måter å bruke AI på i kundeservice
    Med alt fra prediksjon av trender til integrering av CRM systemer, dette er en oppsummering på hvordan AI kan bli brukt i kundeservice sammenheng. 

  2. "AI could help save firefighters lives"

    Denne artikkelen tar for seg en AI som skal forebygge og verne brannmenn mot "flashovers".  

  3. Bruk av AI ved norske sykehus!

    To sykehus i Norge: Ålesund sjukehus og St. Olavs hospital har begynt å ta i bruk kunstig intelligens. I artikkelen går de over fordelene, samt hvordan det blir brukt! 

  4. "Hva har skjedd med AI, og hvorfor nå?"
    En norsk artikkel som ser på hvordan AI har forandret seg i de siste årene, som tittelen sier: hva har skjedd? og: hvorfor nå? God lesing!

  5. "1 av 10 foretak bruker kunstig intelligens-teknologi"

    Skrevet i 2021, denne artikkelen gir statistikk over hvem og hvor mange som bruker AI i bedrifter, samt hva som kanskje forhindrer at flere tar det i bruk. 

  6. "Are AI trends in 2022 living up to their expectations?"
    En artikkel tatt fra en av våres egne medlemmer: Simplifai! Artikkelen tar for seg noen spesifikke AI teknologier som: "Augmented Workforce" eller "No-code AI" som er i stadig vekst. En fin artikkel!


                                                          Mortens hjørne















     

    Kunstig intelligens-konkurranse

     

    AI:hub, i samarbeid med Senter for kunstig intelligens-forskning ved Universitetet i Agder (CAIR), Artificial Intelligence Research Consortium (NORA), norske Statens kartverk og danske Styrelse for dataforsyning og Infrastruktur, har nylig lansert en kunstig intelligens konkurranse: «MapAI: Precision in Building Segmentation».

     

    Presis informasjon om bygninger er avgjørende for en rekke oppgaver, ikke minst byadministrasjon og politikk. For å skaffe tilveie nødvendig informasjon trengs analyse fra fotoanalyse, hvor det tradisjonelt har vært trente kartografer og geomatikere som har undersøkt fly- og satelittfoto for å finne bygninger, regne frem til størrelse, høyde, og mye mer. Her er det mange muligheter for automatisering med kunstig intelligens, og det er slik automatisering vi skal undersøke i konkurransen. Konkurransen er åpen for alle som ønsker å programmere litt, og handler om å lage kunstig intelligens-algoritmer av flyfoto og laserbilder.

     

    Innleveringsfristen for kunstig intelligens-algoritmen er 25. november, og 15. desember for oppgaven. Dataene er allerede tilgjengelige slik at du kan begynne å lage noen innovative AI-modeller.

    Mer informasjon er her: https://www.nora.ai/competition/mapai-precision-in-building-segmentation/index.html

     

    /Morten