Oktober nyhetsbrev

31.10.2022

Vi er kommet oss forbi oktober og nå er det tid for et nytt nyhetsbrev fra AI:hub! Vi vil rette et fokus på et nytt NORA.startup arrangement, "Researcher-Startup Matchmaking" som dere kan lese mer om i "Mortens Hjørne". 
I tillegg er vi halvveis igjennom konkurransen "MapAI: Precision in Building Segmentation" og det blir spennende å se hvilke resultater vil komme av dette. 

 

Som vanlig finner dere noen artikler nedenfor: 


  1. "DeepMind"-AI som kan kartlegge proteiner
    Resultatet av 22 år med arbeid, Dr. John Kendrew fra Cambridge University har gjennom bruk av AI, klart å vise frem 3-D strukturen til et protein. 

  2. Hva vil en designer i 2025 se ut som?

    En nokså spekulativ artikkel, men likevel interessant. Handler om design-yrket, og hvordan det muligens må forandre seg i fremtiden. 

  3. Hvordan AI kommer til å påvirke SEO

    "Search Engine Optimalization" er noe som blir brukt i stor grad for å nå frem til kunder eller besøkere på hjemmesider. Men hvordan påvirker AI denne teknologien? Artikkelen tar for seg nettopp dette. 

  4. "The Artificial Intelligence Connoisseur"
    En artikkel som omhandler bruken av AI til å finne de best smakende grønnsakene, og hvordan den går frem for å gjøre dette. 

  5. Hvordan AI hjelper med pris-optimalisering

    En relativt grundig gjennomgang av muligheten AI tilbyr forhandlere, med et spesielt fokus på salg.

  6. 7 fordeler med AI innenfor utdanning
    En oppsummering av hvordan AI kan hjelpe innenfor utdanning, både fra et elev og lærer perspektiv. 


                                                          Mortens hjørne















     

    Forsker-Startup Matchmaking-arrangement


    2. november arranger NORA ( https://www.nora.ai/ ) og Senter for kunstig intelligensforskning ved UiA (CAIR - https://cair.uia.no/ ) forsker-startup matchmaking. Forskere i NORA-nettverket vil presentere sin forskning, og oppstartsbedrifter vil pitche sine ideer for forskere. Arrangementet har som mål å vise frem bredden av AI-forskning ved NORAs partnerinstitusjoner, samt å motivere til partnerskap og kunnskapsdeling mellom forskere og start-ups som jobber med kunstig intelligens i Norge. Arrangementet er åpent for all.

     

    Når: 2. november kl. 16.00 – 18.00.

    Hvor: UiA, Campus Grimstad, A2 025

     

    Påmelding og mer informasjon:

    https://www.nora.ai/events/NORA.startup-researcher-startup-matchmaking-event

     

    /Morten