November nyhetsbrev

29.11.2022

Det er regntungt på Sørlandet, men julestemningen er på vei. Hvis du trenger litt ekstra julestemning så kan vi i tillegg til årets KI-julekalender (som du kan lese om lengre ned i nyhetsbrevet) mimre med en podcast-episode om da KI laget julekaker.  


I innspurten mot jul jobber vi med flere studentgrupper som skal ha oppgaver for oss til våren. Vi gleder oss til å dele mer informasjon og invitere til webinarer der studentene kan presentere det de jobber med og finner ut av i prosessen. 


Som vanlig har vi plukket ut et knippe med spennende nyheter fra KI-verden. Mye godt lesestoff når det er mørkt og regntungt ute. Nytes med gløgg og pepperkaker :)

 

Artikler, med et særlig fokus på fremgang, finner dere nedenfor:


  1. NAYA Development - Sosialt entreprenørskap med mål om å hjelpe.
    NAYA er en ny medlem hos AI:hub. NAYA har skrevet en tekst om deres arbeid i utviklingsland, der de skaper arbeid gjennom bildelabeling. Viktig arbeid! Les mer om dette via linken over. 
  2. 21 nye stillingstitler i 2029
    Med ny teknologi kommer det nye stillinger. Her er en liste over dem, samt hva de innebærer.

  3. Norske bedrifter mangler kompetanse på kunstig intelligens

    Et studie om bruk av kunstig intelligens i Norge. Selv med en brutal tittel, går artikkelen nærmer innpå hva dette betyr. 

  4. Nordic State of AI

    En oversiktlig, årlig rapport om bruken av kunstig intelligens i den nordiske regionen. 

    1. Working With AI In Art
      Ikke lenge siden ble kunstig intelligens som DALL-E tilgjengelige. Denne artikkelen tar en nærmere titt på hvordan artister bruker KI. 

    2. Hvordan kunstig intelligens påvirker hverdagen
      En artikkel som ser mer på den hverdagslige bruken av KI, som vi noen ganger ikke tenker over. 
    3. Seks KI trender å se etter i 2022
      Artikkelen peker på diverse kunstig intelligens trender. Det varierer fra språk fokusert KI til KI som genererer produkter, som bilder eller tekst. 


                                                          Mortens hjørne















     

    Julekalender med Game Over

     

    1. desember lanserer professor Morten Goodwin og programleder Maren Thormodsæter Lyngroth en julekalender om kunstig intelligens i podkasten Game Over. Hver dag vil vi se på en ny algoritme som har kommet i løpet av året, og forklare det på rundt et kvarter. Det blir en interaktiv julekalender hvor lytterne både kan teste algoritmene vi snakker om, og lese forskningsartiklene bak.

     

    Se den første videoen her: https://video.uia.no/media/t/0_r0qis2y2

     

    /Morten