March Newsletter 

31.03.2022

3. mars gjennomførte AI:Hub sitt første arrangement i samarbeid med M-AI - “Hva kan vi gjøre med KI?” - Med gode tilbakemeldinger og fantastiske presentasjoner  fra ulike bedrifter om hvordan de bruker kunstig intelligens, kan vi trygt si at det var vellykket. Vi har så smått begynt å  planlegge neste arrangement, og vil snart komme med mer informasjon om dette. 

 

Som vanlig har det vært mange spennende saker om AI i nyhetsbildet og i ulike kanaler den siste tiden. Her er et knippe spennende artikler fra ulike industrier som har tatt i bruk AI. Vi håper det inspirerer. Om dere vil diskutere muligheter eller prosjekter, så er det bare å ta kontakt! 


  1. KI i Mat industrien, 5 måter det blir brukt på
    Vi begynner med mat industrien! Alt fra mat sortering til renhet. Artikkelen tar en titt på 5 forskjellige måter KI bidrar i mat industrien.
     
  2. Påvirkningen av KI i internasjonal handel

    Artikkelen ser på hvordan KI allerede påvirker denne industrien, samt hvordan det kan påvirke i fremtiden. 


  3. Byggebransjen og KI

    KI blir brukt i både planleggingen og selve byggingen. Les mer om hvordan i denne artikkelen.

     
  4. Praktisk bruk av KI i transport

    Transport kan bety mange ting - taxi, kjøring av last, etc. Artikkelen fokuserer på hvordan det blir brukt blant oss, altså fokusert på taxi og busser.

     
  5. KI og musikk - hvordan KI blir brukt av musikere 

    Eksempler på hvordan kjente artister bruker KI for å lage musikk, samt hvordan KI hjelper å kurere musikk, blir presentert i denne artikkelen. 

     

  6. KI og helse industrien - 9 ledende bedrifter

    En litt artikkel som gir oversikt på 9 bedrifter innenfor helse-sektoren og hvordan de bruker KI.

 

                                                      Mortens hjørne
















Kunstig intelligens i klinikken

 

Det er høye forventninger til kunstig intelligens både i samfunnet generelt og innen helsevesenet. Fremtidens helseklinikker vil utvilsomt være gjennomsyret av kunstig intelligens, fra førstelinjekontakt til diagnostikk. Men, de ekstremt høye kravene til konfidensialitet og etterprøvbarhet gjør helse et spesielt utfordrende fagområde. Her settes kunstig intelligens virkelig på prøve.

 

Nylig kom teknologirådet med en rapport, «Kunstig intelligens i klinikken – Seks trender for fremtidens helsetjeneste»,  hvor de systematisk går igjennom områder hvor kunstig intelligens kommer til å forandre og forbedre helseklinikker, og styrke pasienters møte med helsevesenet. Rapporten tar for seg trender, muligheter og utfordringer for kunstig intelligens knyttet til førstelinjekontakt, interaksjon med helsearbeidere, diagnose, behandling, og helsetilstandsovervåking. Teknologirådet forklarer også hvordan kunstig intelligens-aktivert teknologi kan forbedre seg i ulike scenarier og hvordan AI-algoritmene kan hjelpe med forebyggende helsearbeid.

 

Studien gir en grundig oversikt over utsiktene og vanskelighetene knyttet til kunstig intelligens og helse:

Kunstig intelligens i klinikken – Seks trender for fremtidens helsetjeneste


Rapporten diskuteres også i podcasten Game Over:

https://player.fm/series/game-over/kunstig-intelligens-i-helseklinikken


/Morten



Da takker AI:Hub for mars, og vi ses igjen i april!