Mai nyhetsbrev

31.05.2022

Da er mai kommet og gått og her er et nytt nyhetsbrev fra AI:hub! Under planlegging av vårt arrangement bestemte vi oss for å utsette dette til august, da vi vil trekke flere studenter til arrangementet. Men, arrangement kommer!


Tidlig mai var våre egne Morten Goodwin og Karianne Ormseth speakers på NORA sitt arrangement "NORA.startup"! Link til webinar finnes lenger nede i nyhetsbrevet. 

 

I dette nyhetsbrevet har vi sortert artikler ut i fra noen bestemte felt i AI: 


  1. Algoritmer i AI
    En gjennomgang av hvilken rolle algoritmer har i AI. 

  2. Deep Learning i AI
    Artikkelen fungerer som en guide til hva deep learning er og gir eksempler på dette. 

  3. Machine Learning i AI
    Innenfor "learning", hva er Machine Learning? Artikkelen gir en oversikt over dette. 

  4. Forskjeller mellom machine og deep learning
    For å forstå disse to begrepene bedre, her er en artikkel som fokuserer på forskjellene. 

  5. Computer Vision i AI
    En artikkel som går over computer vision med eksempler på bruksområder, samt kort om hvordan deep learning spiller inn i dette området. 

  6. Learning vs Vision  
    Som avslutning er dette en artikkel som tar for seg forskjellene mellom learning og vision, samt hvordan de jobber sammen i AI. 

  7. NORA.startup webinar
    Her ligger en samling av NORA.startup arrangementet! Spørsmålet NORA stiller er: "Curious to know more about commercializing research and opportunities in the European market?"

     



                                                          Mortens hjørne















     

    Kunstig intelligens uten programmering

     

    Kunstig intelligens krever ofte mye arbeid og bør helst utføres av noen med IT-utdanning. Nå har Google lansert Teachable Machines, som lar oss trene kunstig intelligens i nettleseren i løpet av sekunder og uten behov for forkunnskaper.

    Teachable Machines er laget for at alle skal kunne trene enkle maskinlæringsalgoritmer uten det nitidige programmeringsarbeidet. Du laster inn det du vil ha som input, for eksempel bilder, video eller lyder, gir den beskjed om kategoriene og klikker på «tog» (Tim notat: er det egentlig: “train/trene”?). Google bruker noen sekunder på å trene for å lære seg de ulike kategorier, og så kan du laste ned din egen AI-algoritme til for eksempel nettsiden eller appen du lager.

    Mange verktøy er allerede laget med Teachable Machines, som automatiske hundedører som bare slipper inn din hund, sorteringsmaskiner for skruer, automatisert analyse av musikk og mye mer. Teachable Machines lar alle leke med kunstig intelligens.


    Prøv Teachable Machines på: https://teachablemachine.withgoogle.com/


    /Morten