January Newsletter 

21.01.2022

2022 er her, og med det et nytt år med mange muligheter for å ta i bruk kunstig intelligens og forstå hvordan din organisasjon kan ta i bruk dette verktøyet for å skape verdi. 

For å se hva som skjer på Sørlandet innen kunstig intelligens, inviterer vi dere til å bli med på vårt arrangement 3. mars i Teknologiparken i Grimstad. Det vil bli presentert mange spennende caser fra ulike industrier om hvordan de bruker kunstig intelligens eller hvordan de kan hjelpe dere med å komme i gang. Vi håper å se mange deltagere denne dagen! Påmeldingslink finner du nederst i nyhetsbrevet. 

 

Ellers er vi i AI:Hub godt i gang med spennende prosjekter og workshops med kunder men vi har tid til flere, så det er bare å ta kontakt om dere ønsker å se på muligheter for pilotprosjekter, diskutere AI-strategi eller bli inspirert. 

 

I nyhetsbrevet har vi som vanlig plukket ut noen spennende og relevante artikler, podcaster og kurs som vi tenker det er nyttig å ta en kikk på.


Her er et utvalg spennende tjenester, artikler og kurs som er verdt å sjekke ut:

 

  1. To år med nasjonal KI-strategi - hvordan ligger vi an?
    Tittelen taler for seg selv! Artikkelen tar for seg utviklingen av KI-strategier samt en oversikt over hva som skjer i landet innenfor KI-feltet.

  2. A look back at recent AI trends — and what 2022 might hold
    En artikkel som ser tilbake på nylige utviklinger innenfor KI, samt med noen spådommer for fremtidens utviklinger.

  3. Can AI Help Achieve Environmental Sustainability?
    Et annet fokus på KI og miljø. Artikkelen fokuserer på de forskjellige områdene KI blir brukt innenfor miljø.

  4. AI and climate change: The mixed impact of machine learning
    Artikkelen har og et fokus på miljø, men veier mer ulempene og fordelene med å bruke KI for å forbedre miljø.

  5. AI med Morten Goodwin fra UiA og Karianne Ormseth fra MIL
    Våre egne medarbeidere har deltatt i podcasten “Egderøre” av Egde - som også er medlemmer i AI:Hub. Hør på den gratis via linken over. Anbefales!

  6. Digital Norway - KI Kurs!
    Digital Norway har utviklet noen gratis KI kurs som går over det mest grunnleggende innenfor KI. Alt du trenger er å registrere deg hos dem (gratis!) for å få tilgang.

     

                                                      Mortens hjørne
















Dyreparken, Qvisten Animation, InFuture, og Centre for Artificial Intelligence Research hos UiA med professor Morten Goodwin, har sammen fått penger fra forskningsrådet for prosjektet AI-drevet Multiformatunivers (AIM). Målet er å bruke kunstig intelligens til å forstå publikum bedre.


De store strømmegigantene, som Netflix og HBO, er allerede i dag aktive brukere av kunstig intelligens hvor deres intelligente algoritmer brukes til å forstå kundenes ønsker og behov. Det er slik innsikt AIM-prosjektet også skal gi, men forskjellen er at strømmegigantene har tilgang på enorme mengder data som de norske aktørene bare kan drømme om.


Prosjektet, som har en totalbudsjett på 30 millioner NOK, skal utvikle nye intelligente algoritmer som forstår publikum på tvers av plattformer, og slik involvere publikum langt mer aktivt enn i dag. Prosjektet vil bidra til å utvikle kunstig intelligens for økt publikuminnsikt, både innenfor og utenfor underholdningsektoren.

/Morten