August nyhetsbrev

31.06.2022

Etter en god sommer, er nyhetsbrevet i gang igjen! AI:Hub har denne måneden vært aktuell i 2 arrangement. Første var under Arendalsuka, sammen med DIGIN. Andre var arrangert for studenter, av AI:Hub. AIVEO, Applica og EGDE tok seg tiden til å presentere og snakke med studentene, og AI:Hub kan rapportere at det var vellykket! En god start på sesongen, vi gleder oss til resten!  


Vi vil gjerne tipse om et kommende arrangement av NORA.ai, du kan delta både digitalt og fysisk. Link til arrangement: https://www.nora.ai/nora-startup/events/NORA.startup-norwegian-AI-startup-landscape-launch

 

AI Artikler vil du som vanlig finne nedenfor:


  1. Midjourney bot - AI som generer bilder på høyt nivå
    Vi har lekt oss litt med denne botten, som er tilgjengelig på discord. Ut i fra det du skriver, generer den bilder. Resultatene er mildt sagt imponerende. 

  2. Hvordan AI hjelper mot svindel

    Et bruksområde som kan hjelpe på et stort nivå! Artikkelen tar for seg hvordan AI blir brukt for å forhindre diverse typer av svindel. 

  3. Diverse bruk av AI i helsesektoren

    Over til et annet, vel så viktig område. I helsesektoren blir AI brukt mer og mer som et verktøy til en rekke forskjellige oppgaver.
     

  4. Ansvarlig bruk av AI - Argumenter for hvordan det kan gjøres
    AI gjør store fremskritt, med det dukker det og opp spørsmål som: hva er "ansvarlig bruk av AI"? Artikkelen prøver å liste opp hva dette kan bety.

  5. McKinsey Technology Trends Outlook 2022

    Denne rapporten går igjennom en spesifikk trend, "Applied AI". Økende bruk, verdi-estimat, rapporten går igjennom en rekke forskjellige temaer. 

  6. VideoSticker AI - hjelper studenter å ta notater
    Et nytt verktøy for studenter. VideoSticker er en AI som er ment for å hjelpe studenter med notater og er et tilleggsverktøy til video-forelesninger. 


                                                          Mortens hjørne















     

    DALL·E 2

     

    Fra tid til annen kommer det  AI-algoritmer som endrer alt. DALL·E 2 er en slik algoritme, og det er OpenAI sin nyeste algoritme. Den har tatt AI-verden med storm som kan lage originale realistiske bilder og kunst fra en tekstbeskrivelse. Siden DALL·E 2 har lært forholdet mellom bilder og tekst som brukes for å beskrive dem, kan den kombinere konsepter, attributter og stiler. I motsetning til de tidligere generative modellene, blir bildene algoritmen generer så fantastiske ut, at den til og med har laget forsiden av bladet Cosmopolitan.

     

    Brukeren trenger bare gi algoritmen en kort tekst, og den genererer illustrasjoner for deg basert på teksten. DALL·E 2 besitter så fantastiske evner at de er så gode at det er nesten umulig å tro er det. En hver som bruker Dalle2 står fritt til å skrive nesten hva som helst, i hvilken som helst stil du velger, og AI vil generere et bilde basert på det du har skrevet.

     

    Det morsomste er at du kan teste dette selv: https://openai.com/dall-e-2/

     

    /Morten