April Newsletter 

29.04.2022

April nærmer seg slutten og med det kommer et nytt nyhetsbrev fra oss i AI:hub! Planlegging av vårt neste arrangement har begynt. I dette nyhetsbrevet vil vi sette ekstra fokus på NORA's workshop event: "NORA.startup", med vår egen Morten Goodwin som toastmaster! Event finner sted ved CoWorx i Kristiansand, 6 mai. 
Morten går igjennom i mer detalj i "Mortens Hjørne"!
Påmelding og mer info finner du her: NORA.startup - info og registrering

 

Nedenfor er en samling av diverse artikler om AI, med et lite fokus på predikering i diverse industrier:


  1. Using AI to detect cancer from patient data securly
    Et team med forskere i England har jobbet skapt en måte der AI kan predikere kreft i pasienter, uten å bryte taushets plikt mellom sykehus og bedrift. 

  2. Predicting weather with AI

    Akkurat som tittelen tilsier, AI har begynt å ta plass innenfor værprognose! Artikkelen ser på fordeler ved dette. 

  3. Identifisering av planter med AI

    Apper som PlantSnap og PictureThis er apper som kan identifisere planter gjennom bruk av AI. Artikkelen går inn på de forskjellige bruksområdene. 

  4. AI, vær og allergier
    Relatert til begge artiklene ovenfor, denne tar for seg hvordan AI blir brukt for hjelpe personer med allergi å planlegge for vanskelige sesonger. 

  5. Sport og AI

    En "deep-dive" inn i hvordan AI blir brukt i sport. Bl.a. AI-dommere, AI-trenere. Svært interessant bruka av AI! 

  6. "AI Skin Technology: The Complete guide 2022" 

    Artikkelen er en deep-dive inn i hvordan hudpleie-bedrifter blant annet bruker  AI for å gi kunder en bedre handle-opplevelse rett fra mobilen.  

  7. Planlegging av bussruter med AI.

    Dubai RTA har annonsert at de bruker AI for planlegging av bussruter. Artikkelen er en kort oversikt over fordelen med dette. 


 

                                                      Mortens hjørne
















Nora.startup

Veien til kommersialisering av kunstig intelligens er full av muligheter. Spørsmålene vi alle stiller oss er hvordan komme, hva er forskjellen mellom kunstig intelligens for innovasjon og forskning, hva er mulighetene for å skape en vellykket satsing innen AI, og hvilke ressurser er tilgjengelige for alle som ønsker å starte en AI-bedrift.

 

Universitetet i Agder med CAIR, Senter for kunstig intelligensforskning, i samarbeid med NORA, Norsk Forskningskonsortium for kunstig intelligens inviterer til en workshop med fokus på å lykkes med kommersialisering av kunstig intelligens. Vi vil høre AI-oppstartshistorier fra gründere som har lansert sine satsinger innen AI. Vi vil møte representanter fra offentlige og private aktører som støtter aspirerende gründere mens de utforsker nye ideer og innovasjoner som fører til AI for godt. Vi vil introdusere deltagerne for lokale, nasjonale og europeiske støttemekanismer som vil hjelpe deg på vei til å finne din egen AI-oppstart.

 

Tid og sted: 6. mai 2022 10:00 – 16:00, CoWorx, Kristiansand

Registrering: https://www.nora.ai/events/NORA.startup-NORA.startup%20in-Kristiansand

 

/Morten



AI:hub takker med det for April, i neste nyhetsbrev vil vi ha mer informasjon angående vårt neste arrangement!